Over KrampKreativ

Wie ik ben? Ramp, Karan Ramp. Aangenaam!

De fascinatie voor het vastgelegd beeld in de vorm van een foto, is op jonge leeftijd bij mij naar binnen geslopen. Ik was vooral erg geïnteresseerd in de werking van de camera. Wat uiteindelijk leidde tot een nog grotere interesse in het maken van uitzinnige foto’s.
Maar het bleef slechts bij het hebben van interesse. Ik stond er niet bij stil dat er uit de interesse voor de foto, misschien wel een tweede leven als fotograaf kon voortvloeien.
Jaren verstreken, foto’s werden gemaakt en weinig werd er geleerd. Tot ik ging trouwen, en ik kennis maakte met de creatieve fotowereld van het hindoestaans trouwen. Mijn vrouw en ik kozen voor een (toentertijd) beginnend fotograaf en tevens sportmaatje van mij. Ronald Kempff, van Kempff Fotografie.
 
Na het zien van zijn foto’s dacht ik, dat wil ik ook en dat kan ik ook! Als de wind kocht ik een DSLR zoals dat heet en overal waar ik kwam, maakte ik foto’s! Op verjaardagen, vakanties, feestdagen, op willekeurige woensdagen. Maar al gauw kwam ik erachter dat het moeilijker was dan ik had gedacht. Het volgen van de wereldberoemde YouTube Tutorials wierp zijn vruchten niet zo één twee drie af.
Op het moment dat ik Ronald over mijn interesse voor de foto vertelde, bood hij mij een kans. “Ga een keer mee naar een bruiloft, waarvoor ik ben geboekt. Dan ben je die dag mijn second shooter”.
Na die bruiloft, in Wassenaar, waar ik ‘Second Shooter’ was voor Ronald Kempff, wist ik het zeker. Ik word Fotograaf!
Dat word ik niet zomaar. Ik moet nog veel leren. En dat doe ik ook. Ik houd me er bijna dagelijks mee bezig en probeer zoveel mogelijk te leren van mijn mentor Ronald en andere fotografen. Zo heb ik laatst een masterclass gevolgd bij Asim Bari.
Zijn creativiteit kent geen grenzen, en zijn kennis over het vak fotografie ook niet. Zijn advies was kortgezegd, ga de wereld in, maak foto’s, pak je opdrachten en leg de lat elke keer weer hoger!
 
En daar streef ik ook naar! Elke opdracht vind ik uniek en het is mijn taak om jou unieke verhaal te vertellen, om de vreugde en emotie vast te leggen, de momenten die ertoe doen en die momenten die voor jou persoonlijk zijn zoals je die nog nooit hebt gezien, te bewaren voor jou, je familie en je vrienden. Ik bewaar de echte momenten zonder gechoreografeerde scènes, poses of geforceerde glimlachen.
 
Ik wil vooral een fantastische reeks foto’s bezorgen die zal worden gekoesterd, zodat een jij, je vrienden en je familie een stap terug in de tijd kunnen nemen en keer op keer van jouw dag kunnen genieten.